Interessant leesvoer: ‘Financiering van burgercollectieven’

Tegen welke financieringsuitdagingen lopen burgercollectieven aan? Hoe kunnen overheden, financiële instellingen én burgercollectieven zelf werken aan het wegnemen van deze obstakels? Het whitepaper ‘Financiering van burgercollectieven’ beantwoordt deze vragen.

Burgers slaan op steeds meer terreinen de handen ineen om problemen aan te pakken of voor voorzieningen te zorgen, zoals wonen, zorg, voedsel of energie. Ook zijn steeds meer overheden en financiers bereid om de krachten te bundelen met dergelijke initiatieven. Toch lopen deze burgercollectieven tegen obstakels aan, vooral als het gaat om financiering. Hoe kunnen alle betrokken partijen werken aan het wegnemen van die obstakels om zo nieuwe mogelijkheden te creëren voor collectieve kracht?

130 leden van burgercollectieven, wetenschappers, ambtenaren, financiers en maatschappelijke organisaties namen op 25 januari jl. deel aan een bijeenkomst van CollectieveKracht, Triodos Bank en Katalys. Samen bogen ze zich over de uitdagingen waar burgercollectieven tegenaan lopen. In het whitepaper zijn de belangrijkste bevindingen opgenomen plus voorbeelden uit de praktijk. Ook komen verschillende experts aan het woord.

Nieuwsgierig geworden? Lees het whitepaper en deel jouw ervaringen en tips via de website van Collectieve Kracht..