Grote demonstraties tegen falend woonbeleid

Huurders en woningzoekers gaan de straat op tegen de wooncrisis én voor goede en betaalbare woningen, laat de Woonbond weten. Met grote acties die zich richten tegen het woonbeleid dat ervoor gezorgd heeft dat er een enorm tekort aan betaalbare woningen is, en veel huurders te duur wonen, of met een tijdelijk huurcontract zitten opgezadeld. 

Huurprijzen zijn onbetaalbaar geworden, het aantal daklozen is verdubbeld en steeds meer mensen wonen tijdelijk, onzeker of te duur. De wachtlijsten voor sociale huurwoningen zijn veel te lang omdat de sociale sector wordt afgebroken. De vrije sector is te duur en ook een koopwoning is voor velen onbereikbaar. Wie geen dikke portemonnee heeft, wordt de stad uitgejaagd. Dat kan én moet anders, vinden de organisaties achter de acties.

Woonprotest 12 september Amsterdam
Het eerste protest start om 14:00 uur in het Westerpark in Amsterdam. Lees meer op woonprotest.nl

Woonopstand 17 oktober Rotterdam
Om 14:00 uur start in Rotterdam de Woonopstand. De precieze locatie wordt nog bekend gemaakt. Lees meer op woonopstand.nl

Woonverzet 13 november Den Haag
Om 14:00 uur start het woonverzet op de Koekampin Den Haag. Lees meer op Facebook

Doe mee!
Doe mee! Meld je alvast aan bij het woonprotest en woonopstand op Facebook en nodig al je vrienden en kennissen uit. Gebruik de hashtags #woonprotest en #woonopstand en #woonverzet als je de acties deelt op social media.