Hoera! Bajesdorp heeft alle obligaties verkocht!

Een droom wordt werkelijkheid! Tien jaar geleden werd de droom de ether in geslingerd. De Bajesdorpers riepen dat ze vrijplaats Bajesdorp wilden kopen om het te redden van verdwijning. De wereld verklaarde hen voor gek, maar dat weerhield hen niet. Stap voor stap was het motto, en ze gingen aan de slag. Twee jaar geleden vertelde de bank dat ze binnen één jaar € 570.000 bij elkaar moesten brengen om hun droom waar te maken. ‘Hoe dan?’, dachten ze, ‘zoveel geld op zo’n korte termijn?’ Nou, stap voor stap dus.

Onderweg kwamen de Bajesdorpers allerlei mensen tegen die enthousiast reageerden op het idee om de eerste onverkoopbare vrijplaats te bouwen. Die hen niet alleen met woorden steunden, maar ook met klinkklare munten. Op 29 mei 2022 kocht de 157e vrijkoper de laatste van de 2.283 obligaties. Samen brachten ze in 382 dagen € 570.000 bijeen.

Euforie! Bajesdorp is dankbaar voor het vertrouwen én het enthousiasme om het schijnbaar onmogelijke mogelijk te maken. Ze hopen op een sneeuwbaleffect, zodat onverkoopbaar vastgoed heel normaal wordt en niemand meer opkijkt van burgers die zonder eigen vermogen coöperatieve woningen en werkplaatsen bouwen.