Internationale workshops over coöperatieve huisvesting op ISHF

Internationale workshops over coöperatieve huisvesting op ISHF

Het eerste International Social Housing Festival (ISHF) van 13 t/m 21 juni in Amsterdam, wil sociale woningbouw vieren als traditie en internationale kennis hierover delen. Op woensdag 14 juni is er een (gratis) middag met lezingen en workshops over coöperatieve (gezamenlijke) huisvesting in Europa.

 

Twee Italiaanse organisaties die bezig zijn met sociale huisvesting (Legacoop Abitanti en Fondazione Housing Sociale) hebben samen met de TU Delft en de ‘collaborative housing’ werkgroep van het Europese onderzoeksnetwerk voor huisvesting (ENHR) de middag georganiseerd.

Je kunt je opgeven voor een van twee parallelle sessies  van 13:00-14:30 uur. De middag wordt afgesloten met een plenaire workshop: ‘Building up a “tool for tools” for collaborative housing.’

Parallel sessie 1 met internationale sprekers en discussies gaat onder meer dieper in op de ‘state of the art’ van coöperatieve (gezamenlijke) huisvesting in Europa. Wat zijn de motieven en werkwijzen van groepen die hiermee bezig zijn? Wat zijn de voornaamste uitdagingen en obstakels? Welke nieuwe ontwikkelingen en hulpmiddelen zijn er?

Parallel sessie 2 gaat dieper in op de ontwikkeling dat bestaande en nieuwe wooncoöperaties steeds meer functies (naast het wonen) erbij krijgen of faciliteren. Coöperaties kunnen een leidende rol spelen in (beleid ter bevordering van) gemeenschappelijk welzijn.

Doel van de middag is wat de organisatoren betreft om bewustzijn te creëren over bestaande initiatieven en om organisaties te inspireren gezamenlijk actie te gaan ondernemen… ‘co-designing new tools to be replicated and disseminated, in order to upgrade skills, to share models and transfer knowledge and practices to each other.’

Registreren en meer lezen over het ISHF-evenement: ‘Collaborative housing: public, private and cooperative experiences. Talks and workshop’. Tijd: woensdag 14 juni, 13:00 – 17:30 uur. Plaats: Polanentheater, Polanenstraat 174 (Spaarndammerbuurt) in Amsterdam.

Foto van www.socialhousingfestival.com

Geplaatst op: 19 mei 2017
Delen:Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone