Kennis delen | Hoe ga je om met eigen inleg?

Samen je eigen woonomgeving tot stand brengen, dat betekent dat je ook samen geld bij elkaar gaat brengen. Dat geld komt niet alleen van de bank of van subsidies. Crowdfunding is ook een optie en sommige toekomstige bewoners hebben een spaarpot. Wat nu als de een meer inlegt dan de ander? Hoe regel je dat nou onderling?

Drie sprekers
Drie sprekers telt de avond:

  • Clemens Mol is adviseur wooncoöperaties bij !Woon en co-auteur van het Handboek Wooncoöperaties Amsterdam. Hij vertelt over het belang van eigen inleg, over crowdfunding en -lending en de knelpunten die er kunnen zijn.
  • Wouter Harperink van de Leef & Groei Hoeve vertelt over crowdfunding. Over hoe je obstakels kunt weghalen, hoe je je netwerk voor je kunt laten werken en waarom je de crowdfunding zou moeten laten aansluiten bij je projectfase.
  • Jan Keulen van Ebbingehof vertelt over de juridische structuur die zij kozen en welke afspraken zij hebben gemaakt over de eigen inleg van bewoners.

Online sessie
Overal in het land vind je initiatieven en om iedereen de kans te geven deel toenemen, is de sessie via Zoom. Voor leden is de sessie gratis, niet-leden krijgen een open betaalverzoek. Je bepaalt dus zelf wat je betaalt. De inlogcodes ontvang je na aanmelding per mail.

Meld je aan
Je bent van harte welkom. Laat je ons even weten bij welk wooninitiatief jij betrokken bent? En in welke plaats of regio? Hebben jullie al een naam? Vertel ons meteen welke vragen bij jou leven, dan sluiten wij de sessie daar zo goed mogelijk op aan.

Leuk je te ontmoeten!

Voor leden gratis (tot drie afgevaardigden)
Open betaalverzoek voor niet-leden (vergeet niet om jouw bijdrage over te maken)