We gaan kennis delen over de omgevingswet

Welke kansen biedt de nieuwe omgevingswet aan wooninitiatieven?

Vroeg of laat krijg je als wooninitiatief te maken met de gemeente. De gemeente is per slot van rekening aan zet op het gebied van vergunningen, wonen en ruimtelijke ordening. Tijdens de kennisdeelsessie van dinsdag 21 november duiken we in de nieuwe omgevingswet die per 2024 van kracht wordt. De wet bundelt en maakt regels eenvoudiger, zodat projecten sneller kunnen starten en eerder klaar zijn.

Het gesprek
Welke kansen biedt deze nieuwe werkwijze aan wooninitiatieven en wooncoöperaties? Daarover gaan we graag het gesprek aan met experts. Dat zijn:

  • Rob Visser van Universal Design (zelfstandig adviseur en lid van Cooplinks stuurgroep);
    Rob schetst het kader: wat zijn de algemene taken van de gemeente op het gebied van ruimtelijke ordening en wonen?
  • Frans Soeterbroek van de Ruimtemaker (socioloog, adviseur en activist);
    Frans zet uiteen wat een omgevingsplan en omgevingsvisie inhouden én wat je hieraan hebt als bewonersinitiatief. Hij gaat ook kort in op wat participatie inhoudt volgens de wet. Hij deelt praktische do’s en dont’s.

Doe mee met de sessie, het helpt je in jouw gesprekken met de gemeente.

Online sessie
De sessie is van 19:30 tot 21:00u, online via Zoom. De inlogcodes ontvang je na aanmelding per mail. Voor leden is de sessie gratis, niet-leden krijgen een open betaalverzoek. Je bepaalt dus zelf wat je betaalt.

Meld je aan
Je bent van harte welkom. Laat je ons even weten bij welk wooninitiatief jij betrokken bent? En in welke plaats of regio? Hebben jullie al een naam? 

Werkt de aanmeldknop niet? Stuur dan een mailtje naar info@cooplink.nl!

De overheid maakte een korte animatie over de omgevingswet. Bekijk ‘m!