Panden in Rotterdam voor wooncoöperaties

Goed nieuws. De gemeente Rotterdam zet vijf gemeentelijke panden in verkoop die bestemd zijn voor initiatiefnemers van coöperatieve woonvormen en andere geïnteresseerden. Op dit moment staan de eerste twee panden te koop. Later dit jaar gaan nog drie gemeentelijke panden de verkoop in voor initiatiefnemers van coöperatieve woonvormen. De panden worden openbaar verkocht via een inschrijvingsprocedure tegen het hoogste bod. Om welke adressen het gaat en hoe een en ander te werk gaat, lees je op de site van de gemeente Rotterdam.

Er is nog een kans. Rotterdam zoekt ook vitale bewoners die een woongroep willen vormen in woongebouw Boekholt aan de Robert Kochplaats in de groene wijk Ommoord. Twee verdiepingen worden omgebouwd tot een locatie voor een woongroep met 30 eenkamerappartementen en gedeelde ruimten. Ze zoeken een groep van minimaal 16 gelijkgestemden in de leeftijd van 40 tot 60 jaar. Meer informatie vind je op de site van Woonstichting SOR.

Wil je weten welke vormen van wooncoöperaties er mogelijk zijn, hoe het zit met wetgeving en financiering en op welke manier de gemeente je kan ondersteunen. Op 8 juli organiseert Stichting !Woon een online basiscursus over het opzetten van een wooncoöperatie in Rotterdam. De cursus is gratis voor Rotterdammers met interesse voor coöperatief wonen.