Podcast over groepsvorming nú online!

Groepsvorming is het onderwerp van gesprek in de zevende wooncoöperatiepodcast. Monique Wijn, Maartje Sanders en Bernard Smits gaan hier dieper in, samen met Meike Hamelink-Gompen die als vanouds de host is. Ter introductie:

  • Monique Wijn is CLIPS-trainer en bestuurslid van  Global Eco Network-NL
  • Maartje Sanders is kernteamlid van woonproject Ecoline bij Nijmegen
  • Bernard Smits is een van de grondleggers van Cooplink, het kennisplatform wooncoöperaties, én bestuurder van de WBVG, de enige woningbouwvereniging in Nederland die alleen maar woongemeenschappen in zelfbeheer telt.

Centraal staat de vraag: ‘Hoe verzorg je een goede sociale hygiëne?’ Groepsvorming is essentieel als je een wooncoöperatie vormt of bent. “Het is net als tandenpoetsen,” vertelt Monique Wijn, “je moet het regelmatig doen.” Monique begeleidt groepsprocessen aan de hand van het CLIPS model, dat is een internationaal programma voor gemeenschapstraining.

De gesprekspartners zijn het erover eens: met groepsvorming moet je tijdig beginnen. Er rollen allerlei tips over de tafel. Trek vergadermomenten en het sociale uit elkaar. Onthoud: irritaties zijn onvermijdelijk. Stel je daarop in en bespreek vroeg in het proces hoe je met conflicten omgaat.

Meer tips en verhalen hoor je in deze nieuwste aflevering van de wooncoöperatie-podcast. Vergeet niet je te abonneren op de podcast!