Podcast over het Programma van Eisen!

Vers van de pers! De nieuwste aflevering van de Wooncoöperatie Podcast staat live. Deze 10e aflevering gaat over het opstellen van het Programma van Eisen. Host Meike Hamelink-Gompen gaat in gesprek met Jurrian Arnold van ontwerpbureau Open Kaart (hij is gespecialiseerd in ontwerpen in co-creatie) en Tijmen Kuyper van CoWonen (hij is adviseur ontwerpen voor collectief wonen).

Het Programma van Eisen (PvE) is een document waarin specifieke eisen, wensen en verwachtingen voor een project zijn vastgelegd. Sommigen zien het PvE als een stuk waarmee je een heldere opdracht aan een architect geeft. Anderen zien het PvE als een levend document en het ontwerpproces als dialoog. Ze vinden het een meerwaarde om het PvE juist in co-creatie met de ontwerpende partij op te stellen. Maar niet iedere architect kan omgaan met de groepsdynamiek van een collectieve woongroep. Hoe pak je het aan?

“Bij het ruimtelijk ontwerp krijg je pas echt inzicht in hoe het wordt. Dan komen altijd nieuwe vraagstukken rond het PvE naar boven.”
Jurrian Arnold, Open Kaart

Nieuwsgierig geworden? Luister de podcast nu via de gebruikelijke kanalen!