Symposium over wooncoöperaties in Wenen, Zürich en München

Ook zo benieuwd naar hoe wooncoöperaties in andere landen zo succesvol kunnen zijn? Op 6 oktober vindt een inspirerend internationaal symposium over ‘Cooperative conditions’ plaats in Rotterdam. ‘Leren van Wenen, Zürich en München’ is de ondertitel van het symposium. Het symposium presenteert ’s ochtends succesvolle voorbeelden uit Wenen, Zürich en München. Na de lunch volgen verdiepende parallelsessies met coöperatieven, architecten en beleidsmakers uit iedere stad.

“Het symposium daagt uit en biedt inspiratie om ook in Rotterdam en Nederland serieus werk te maken van coöperatief wonen. Optimistisch, offensief en operationeel: een ander perspectief op de woonopgave. Een impuls voor vernieuwing in de cultuur van bouwen en wonen,” schrijven de organisatoren. Het programma bouwt overigens voort op het boek ‘operatie wooncoöperatie, uit de wooncrisis door gemeenschappelijk bezit‘ van Arie Lengkeek en Peter Kuenzli.

Laat je inspireren. Boek snel je kaartje. Het symposium is gratis, alleen de lunch wordt in rekening gebracht. De voertaal van het symposium is Engels.