Tadaaa… filmpje én verslag van de Wooncoöperatiedag

‘Een topdag’, riepen de deelnemers enthousiast na de drukbezochte Wooncoöperatiedag die Cooplink op zaterdag 3 september in Amsterdam organiseerde onder de noemer Ruim baan voor de wooncoöperatie. ‘Heel inspirerend. Het is fijn om ideeën en ervaringen uit te wisselen, om je ‘samen’ te voelen.’

Belangrijk onderwerp van gesprek was: ‘Het coalitieakkoord belooft ruimte te maken voor wooncoöperaties. Hoe kunnen we dit samen handen en voeten geven?’ Frans Soeterbroek, socioloog, adviseur en activist, trapte de dag af met een boeiende keynote speech: ‘Hoe geef je wooncoöperaties de wind in de rug‘. Heb je het gemist? Lees zijn verhaal na, het is echt de moeite waard.

De paneldiscussie die volgde leidde tot interessante bespiegelingen, nieuwe inzichten en nu en dan een lachsalvo. We schreven een verslag over de paneldiscussie, laat je inspireren. In de middag vonden parallelsessies plaats, éen ging over Financiering, de ander over Zelfbeheer en de derde over Krachten bundelen (die verslagen volgen nog).

Om een indruk te krijgen van de sfeer lieten we een kort filmpje maken. Nieuwsgierig? Klik op de knop of op de afbeelding hieronder. Een langere film met de highlights van de paneldiscussie is in de maak, die krijg je binnenkort te zien.

Genoeg om naar uit te kijken dus. Ben jij bij de wooncoöperatiedag geweest? Laat ons weten wat je ervan vond. De enquête vind je hier.

Volgend jaar weer?

Bekijk het filmpje!