Toekomstwerkgroep Cooplink aan de slag

Toekomstwerkgroep Cooplink aan de slag

De Cooplink netwerkbijeenkomst van zaterdag 16 juni heeft geresulteerd in een werkgroep van Cooplinkdeelnemers die mee gaan denken over de toekomstige organisatiestructuur van Cooplink. Die werkgroep gaat dinsdag 17 juli van start. Cooplinkdeelnemers die aan willen schuiven, zijn welkom.

Tijdens de netwerkbijeenkomst vertelden vier initiatieven van wooncoöperaties die nieuwbouw willen realiseren hoe zij dat doen en wat hun uitdagingen zijn. Cooplink schetste wat dit kabinet wil met de wooncoöperatie, wie daar in het veld aan meedoen en wat de recente inzet is geweest van Cooplink.

De rest van de middag stond ter discussie hoe de toekomst van Cooplink er uit moet gaan zien. Wat verwachten de deelnemers van Cooplink? Welke taken zou Cooplink in de nabije toekomst moeten hebben? En welke organisatievorm past daar bij?

Uit de discussie volgden onder andere dat een toekomstig Cooplink een netwerkfunctie heeft, aan deskundigheidsbevordering doet en een belangenbehartigende rol kan spelen. Er is ook behoefte aan ondersteuning of begeleiding van (individuele) initiatieven.

Welkom in Utrecht

Een aantal Cooplinkdeelnemers gaf aan mee te willen denken over de organisatiestructuur van Cooplink. Zij gaan daar de komende maanden mee aan de slag, samen met de kerngroep die tot nu toe Cooplink gerund heeft. Deze ‘toekomstwerkgroep’ komt maandag 17 juli om 14:30 voor het eerst bijeen in Utrecht. Neem je deel aan Cooplink en wil je meedenken ? Stuur ons dan een mailtje via de contactpagina.

Cooplink is vooralsnog een netwerkorganisatie opgezet door de Woonbond, !Woon en de WBVG om initiatieven de gelegenheid te geven zich te verbinden en om een organisatie te worden van, voor en door initiatieven van wooncoöperaties. Van begin af aan is de bedoeling geweest om van Cooplink een zelfstandige organisatie te maken die los staat van de genoemde organisaties. Zij hebben afgesproken dat zij Cooplink t/m 2018 faciliteren. Ook de Landelijke Vereniging Centraal Wonen (LVCW) steunt het initiatief.

Lees het hele verslag van de Cooplink netwerkbijeenkomst op zaterdag 16 juni 2018 hier.

Geplaatst op: 09 juli 2018