Training Groepsprocessen in woongemeenschappen

Veel wooninitiatieven lopen tegen dezelfde vraagstukken aan. Zo hebben ze vaak moeite met het stroomlijnen van groepsprocessen. Daarom organiseert het ecodorpennetwerk (GEN-NL) in mei een cursusweekend gemeenschapstraining voor ecodorpen en woongemeenschappen (bestaand en startend). De training gaat in op succesvolle methodes en werkvormen en wordt gegeven door ervaren trainers.

Alle aspecten van het leven in een gemeenschap komen aan bod. Denk aan communicatie en besluitvorming; omgaan met spanningen en conflicten; ruimte bieden aan verschillen en diversiteit; het stellen van grenzen om individuen en de groep te beschermen. Reken op interactieve oefeningen en concrete case-studies. Na afloop beschik je over een verhelderend metaperspectief op groepsprocessen, een bundel met werkvormen en concrete tips en adviezen om met je eigen groep aan de slag te gaan.

Het weekend vindt plaats van vrijdag 12 mei (16:00) tot zondag 14 mei (16:00) bij Hof van Moeder Aarde in de Achterhoek. Met dank aan Stichting Vrede en Bewustzijn kan GEN-NL deze training op een laagdrempelige manier aanbieden: bijdrage is naar vermogen, met 200 euro als richtbedrag. Het cursusweekend is inclusief maaltijden en twee overnachtingen. Meld je snel aan. Er is plek voor zo’n 20 deelnemers.