We gaan kennis delen over ‘samen (blijven) doen’

‘Samen (blijven) doen, samen denken’ is het onderwerp van de eerste kennisdeelsessie van 2024. Veel groepen, of ze nu aan het begin van het traject staan of al heel wat jaartjes samen doorbrengen, lopen op een gegeven moment tegen ‘samen‘ aan. Ondanks alle prachtige plannen en goede voornemens, krabbelen ze zich over hun hoofd en vragen ze zich af:

  • Hoe houd je de energie in de groep, en in jezelf?
  • Hoe krijg je mensen actief, hoe laat je ze meer verantwoordelijkheid nemen en weer meedoen met gemeenschappelijke activiteiten?
  • Wat doe je als het vuur en het enthousiasme wegebben?

Wat kun je verwachten?

Op 24 januari zullen twee sprekers hun kennis en ervaring over dit onderwerp delen:

  • Mare Nynke Zijlstra van Bureau Viertel. Dit bureau richt zich op de begeleiding van bewonersgroepen en initiatieven. Zij ondersteunt door advies, training en kortdurende begeleiding. Praktische tips en voorbeelden uit de praktijk worden gedeeld over hoe de energie in de groep te houden en te stimuleren.
  • Kitty de Vries, lid bestuur bewonersvereniging De Witte Wolf. De Witte Wolf wil in de herontwikkeling van de gevangenis Wolvenplein in Utrecht 16 koopwoningen en 18 huurwoningen tot stand brengen. Dit doet zij in samenwerking met ontwikkelaar AM en woningcorporatie Woonin. Kitty deelt haar ervaringen van de afgelopen acht jaar van de Witte Wolf. 

Begin je net met je initiatief en wil je voorkomen dat het vuur dooft? Of maak je al langer deel uit van een groep en kan die wel een oppepper gebruiken? Doe dan mee. Woensdagavond 24 januari 2024 van 19:30 tot 21:00 uur delen we kennis en ervaringen. Samen staan we sterk!