Algemeen

!WOON geeft bewoners informatie en advies over huren, kopen, energie, organisatie en participatie. Ook verzorgt !Woon verschillende cursussen voor beginnende wooncoöperaties.

De Woonbond is er voor huurders en hun organisaties. Zo heeft de Woonbond een Huurderslijn, waar leden telefonisch advies kunnen vragen, en tientallen brochures over de rechten van huurders.

Verduurzaming

GEN Nederland (Global Ecovillage Network) ondersteunt gemeenschappen die een bewuste, duurzame levensstijl nastreven. Ze delen kennis en ervaringen en bundelen krachten.

Strobouw Nederland is het centrale aanspreekpunt voor een ieder die geïnteresseerd is in strobouw.

Beheer

Bureau Viertel biedt procesbegeleiding aan om bewonersgroepen op weg te helpen. Denk aan advies en korte trainingen en workshops naar behoefte. De aanpak is praktisch en pragmatisch, met snel resultaat.

De NCR Coöperatie Academie biedt cursussen voor bestuurders, toezichthouders en raadsleden van coöperaties. Kort, krachtig en in kleine groepen.

The Sociocracy Group helpt bij de invoering van de sociocratische methode (SKM). Je kunt bij hen terecht voor advies, cursussen en een krachtig netwerk.