Copekcabana

Uit Cooplink Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Coöperatief wonen in Amsterdam


De vereniging

Copekcabana is een coöperatieve vereniging die een alternatieve wooncarrière wil bieden aan ambitieuze bewoners met een laag inkomen in de Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord. Wij streven er naar betaalbare en duurzame woonruimte te ontwikkelen met een grote zeggenschap over de eigen woning en woonomgeving.

Het project

Het project omvat twee woonblokken, bestaande uit dertig woningen: deels eengezinswoningen en deels studio’s. De blokken die zijn aangemerkt liggen in de Anemoonstraat (noordkant) en Oleanderstraat (zuidkant) ten westen van de Van der Pekstraat. De woningen zijn met elkaar verbonden door middel van gemeenschappelijke voorzieningen en een binnentuin. Door zelfbeheer, wederkerigheid en het delen van voorzieningen houden wij de leefkosten zo laag mogelijk en creëren wij een leefomgeving waarin naaste buren en buurtgenoten elkaar kennen en zich betrokken voelen met elkaar.

Koploper

Copekcabana is een onderdeel van een actuele, bredere beweging in Nederland voor het organiseren van zelfbeheer over voormalig corporatiewoningen en het verruimen van zelfbeschikking in de sociale huursector. Copekcabana is ontstaan uit een initiatief van de Huurdersvereniging van der Pekbuurt en is één van de koploperprojecten in het onderzoek van de Rijksoverheid naar deze nieuwe woonvorm.

Kernwaarden

Copekcabana is een coöperatief die een alternatieve wooncarrière wil bieden aan ambitieuze bewoners met een laag inkomen in de Van der Pekbuurt in Amsterdam Noord. Wij streven er naar betaalbare en duurzame woonruimte te ontwikkelen voor de leden/huurders, met een grote zeggenschap over de eigen woning en woonomgeving.

Lees meer: http://copekcabana.blogspot.nl/