Finnewold

Uit Cooplink Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Wooncoöperatie Finnewold in oprichting te Finsterwolde zoekt toekomstige leden.
 
In Finsterwolde is een groep initiatiefnemers bezig om het beheer van 22 woningen aan de H.J. Siemonsstraat ter hand te nemen. De woningen zijn van woningbouwcorporatie Acantus. De coöperatie in oprichting heeft Acantus een aanbod gedaan om een wooncoöperatie voor deze woningen op te richten als alternatief voor de sloopplannen die de corporatie heeft voor deze woningen. De coöperatie wil de woningen voor het dorp Finsterwolde behouden en tevens daarmee betaalbare sociale huurwoningen aan kunnen blijven bieden. 

Omdat de woningen achterstallig onderhoud hebben is een plan van aanpak gepresenteerd. Onderdeel van dat plan is tevens de verkoop van enkele van de huurwoningen als kluswoningen. Daarbij zal de eindwaarde van de opgeknapte woning tevens bepalend zijn voor de aankoopprijs van de woning. Het geld wat met de opbrengst van de verkoop verkregen wordt, zal geïnvesteerd worden in de renovatie van de huurwoningen om daarmee behoud van betaalbare sociale huurwoningen te kunnen garanderen.
 
Het onderhoud van de woningen kan vervolgens ondergebracht worden in een gezamenlijke beheercoöperatie. Dit heeft als voordeel dat kostenbesparend te werk kan worden gegaan en dat een complex ontstaat van huur en koop met gelijke mate van onderhoud.
 
Voor de wooncoöperatie zijn wij op zoek naar toekomstige leden die zich alvast willen aanmelden als toekomstige koper (alleen voor eigen bewoning), huurder (voor huur is inkomenstoets vereist). Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met fiwoco@outlook.com.​​​​​​​

Waarom Groningen?

Vroeger vocht men hier tegen de herenboeren, nu tegen de krimp en de instituties. Wij proberen daarin een menselijke maat te vinden met benodigde kennis en professionele creativiteit. We proberen mensen te prikkelen het initiatief in eigen hand te nemen. Niet afwachten maar zelf doen. 

Want Groningen is prachtig, Groningen is rust en je kunt hier HEEL goedkoop wonen met je pensioen of je kunst-atelier. In Groningen wordt je nog gegroet door de mensen, hier is het nog donker en kun je ’s nachts de sterren nog tellen, hier kun je de zoete geur van bloeiend koolzaad ruiken. En wel degelijk kun je hier naar het theater, de kroeg, de supermarkt, bibliotheek en scholen.

Meer weten? http://cooperatie-finnewold.tk/