Handleiding wiki

Uit Cooplink Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Op deze pagina wordt in een paar stappen uitgelegd hoe je als project je eigen wiki pagina kunt aanmaken in deze wiki

Nieuwe pagina aanmaken

Het idee van een wiki is dat iedere pagina bereikbaar is via minstens één andere pagina. Om een nieuwe pagina aan te maken ga je eerst naar de pagina waar de nieuwe pagina op vernoemd gaat worden. Voor een nieuwe initiatief pagina is dat de pagina initiatieven.

Vervolgens type je de nieuwe pagina titel tussen twee rechte haken, dat ziet er zo uit:


[[Woonproject De Oude Hoeve]]

Vervolgens sla je de pagina op. De titel veranderd dan automatisch in een link. Klik op de link om bij een nieuwe, lege pagina aan te komen waar je kunt beginnen met de tekst.

Tussenkopjes en speciale codes

Het is gebruikelijk om wiki teksten te voorzien van tussenkopjes. Hierdoor blijft de tekst overzichtelijk om te lezen. Je gebruikt hiervoor Kop2 en lager. Kop1 is bedoeld voor de paginatitel.

Je kunt de opmaakprofielen gebruiken of je gebruikt wiki codes als je niet de uitgebreide editor wilt gebruiken. Type dan 2 of meer = tekens om de titel heen:


== Level 2 ==

Bij het gebruik van 4 of meer kopjes wordt er automatisch een inhoudsopgave bovenaan te pagina toegevoegd. Zie de Snelcursus voor meer voorbeelden.

Controleren en dan opslaan

Als je klaar bent met je tekst kun je eerst controleren of je bewerkingen er naar wens uitzien. Klik daarvoor op de knop 'Bewerking ter controle bekijken'. Je ziet dan een voorvertoning van hoe de pagina er uit gaat zien. Als het nodig is kun je nog details aanpassen en vervolgens de pagina opslaan door te klikken op 'Pagina opslaan'.

Wiki Snelcursus

Deze en nog veel meer info over het werken met een wiki kun je vinden in de Snelcursus. Een andere plek om nog meer informatie te vindenis de pagina Hulp en Beheer


​​​​​​​Veel plezier!

Vragen

Kom je er echt niet uit of heb je vragen? Mail dan naar info[AT]cooplink.nl