Villa Sterappel

Uit Cooplink Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Groepswonen in Nijmegen

In de Nijmeegse wijk Vossenpels (onderdeel van www.plantjevlag.nl) wordt een bijzondere groepswoning gebouwd. Villa Sterappel is een kleinschalige woongroep met negen zelfstandige wooneenheden, een gemeenschappelijke woon/werkruimte en een ruime gezamenlijke binnentuin. De bouw start mei 2016 en de planning is dat het eind december af is.

Thuiskomen

Het huis wordt optimaal energiezuinig door het gebruik van aardwarmte en zonnepanelen. Door het gebruik van houtsoorten met een warme uitstraling, steenrood metselwerk en een wintertuin omsloten door een glazen pui heeft de villa een sfeervolle uitstraling waar het elke dag opnieuw letterlijk thuiskomen zal zijn.

Goede buur

De toekomstige bewoners van de villa variëren in leeftijd van 18 tot 80 jaar. Het zijn stuk voor stuk mensen die de wens hebben samen te leven met respect voor ieders eigenheid. We zijn geenszins van plan voortdurend elkaars deur plat te lopen, maar zo nodig hebben we wel degelijk oog en oor voor onze medebewoners. Een goede buur is soms immers beter dan een verre vriend.

Kernwaarden

We zijn mensen die de wens hebben samen te leven met respect voor ieders eigenheid. We zijn geenszins van plan voortdurend elkaars deur plat te lopen, maar zo nodig hebben we wel degelijk oog en oor voor onze medebewoners.

​​​​​​​Gemeenschappelijke voorzieningen

  • Gezamenlijke duurzame energievoorzieningen (aardwarmte, zonnepanelen)
  • Gezamenlijke woon/werkruimte
  • Gezamenlijke tuin

Meer lezen? www.villasterappel.nl