Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Aanloopdag Omslag "Een sociaal-ecologisch woonproject met zelfbeheer opzetten"

1 oktober 2016, 12:00 - 17:00

Strowijk IEWAN in Lent is de eerste ecologische woonwijk in Nederland, die door de bewoners zelf werd geïnitieerd en gebouwd, in samenwerking met een woningcorporatie. Het leverde een prachtig project op met woningen van verschillende grootte, in zelfbeheer en binnen de sociale huursector. Twee van de initiatiefnemers en huidige bewoners vertellen tijdens deze Aanloopdag over de totstandkoming van dit bijzondere project. En ze bieden de try-out van en nieuwe workshop. Tijdige aanmelding is wenselijk.
Hanneke Beld en Mare Nynke Zijlstra zijn vanaf het eerste keukentafelgesprek (1999) tot aan de oplevering (2015) betrokken bij Strowijk IEWAN in Lent (bij Nijmegen). Ze wonen er ook. Dit project, met 24 wooneenheden in zelfbeheer in de sociale huursector, gemeenschappelijke tuinen en een gemeenschapshuis, kwam tot stand in samenwerking met woningcorporatie Talis. Vanaf het allereerste begin hebben de toekomstige bewoners de regie stevig in eigen hand gehouden en ze hebben hun huizen goeddeels zelf gebouwd met hulp van heel veel vrijwilligers.
Omdat Hanneke en Mare Nynke hun rijke ervaringen graag willen delen met anderen, hebben ze Bureau Viertel opgericht. Ze werken nu aan een aanbod van presentaties en trainingen voor diverse doelgroepen, begeleiding van startende groepen, advies aan zowel bewoners, wooncorporaties als gemeenten, en gastlessen op school.
Redenen genoeg om hen uit te nodigen voor een inspirerende Aanloopdag. Tijdens deze dag vertellen Hanneke en Mare Nynke vanuit hun eigen ervaringen over de totstandkoming van Strowijk IEWAN en over de samenwerking met Talis. Daarna onthullen ze hun plannen met Bureau Viertel, en aansluitend is de try-out van een workshop voor startende groepen, waaraan alle deelnemers actief kunnen deelnemen.
Aan deze Aanloopdag kunnen maximaal 50 mensen deelnemen. Vooraf aanmelden is verplicht. Deelname kost ‘wat het je waard is’ (dus niet gratis).
Het inhoudelijk deel van de dag is van 14:00 tot 17:00 uur. Vooraf – vanaf 12:00 uur – bestaat de mogelijkheid om aan te schuiven bij een lekkere biologisch-vegetarische lunch. Rond 13:00 uur vertelt een medewerker van Omslag tijdens een korte rondleiding iets over de historie en activiteiten van Omslag en over het grote collectieve pand waar ook Omslag is gehuisvest.
Na afloop van het inhoudelijke programma bereiden de deelnemers die zich daarvoor hebben aangemeld gezamenlijk een lekkere warme maaltijd in de keuken van Omslag.
Aanmelden voor deze dag

Gegevens

Datum:
1 oktober 2016
Tijd:
12:00 - 17:00
Site:
http://www.omslag.nl/aanloop.htm#1oktober2016

Locatie

De Omslag
Hoogstraat 301a
Eindhoven,
+ Google Maps
Telefoon:
040-2910295
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Omslag
Telefoon:
040-2910295
E-mail:
omslag@omslag.nl
Bekijk de site van Organisator