Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

De wooncoöperatie, die komt er wel!

28 mei 2018, 09:30 - 17:30

Het speelveld rondom wooncoöperaties is de afgelopen jaren volop in beweging. Bij herziening van de Woningwet is deze nieuwe vorm van zelforganisatie van bewoners in het wonen-domein wettelijk verankerd. Met het tweede landelijke congres De wooncoöperatie, die komt er wel! maakt Platform31 op 28 mei 2018 samen met jou de balans op. Toonaangevende sprekers brengen je in een dag op de hoogte van de ontwikkelingen in het speelveld. Laat je inspireren door koplopers en ga actief aan de slag in praktijkgerichte themasessies. Uiteraard is ook Cooplink van de partij!
Ben je er ook bij op 28 mei? Klik dan hier en meld je aan!
De afgelopen jaren zijn er tientallen initiatieven gestart met de verkenning van een wooncoöperatie. Deze koplopers doorliepen het proces van idee tot oprichting en uitvoering van de wooncoöperatie. Het blijkt voor initiatieven nog altijd niet eenvoudig om na de oprichting tot uitvoering te komen. De koplopers hebben echter belangrijk baanbrekend werk verricht door als eerste deze weg te doorlopen. Enkelen zijn daarin gestrand, maar velen zijn nog steeds actief. In samenwerking met gemeenten, corporaties en belangenbehartigers maken ze hele concrete stappen. En dat willen we graag gezamenlijk vieren tijdens het congres.

Terugblikken en uitbouwen

Het congres markeert het einde van het Actieprogramma Wooncoöperaties, maar brengt ook nieuwe kansen in beeld. In het regeerakkoord 2017 is de wooncoöperatie aangemerkt als kansrijke oplossing voor problemen op de woningmarkt. Ook het Interbestuurlijk Programma omschrijft het als een nieuwe woonvorm die meer ruimte verdient en door partijen gestimuleerd zal worden. Tijdens het congres zal minister Ollongren haar visie en ambities kenbaar maken om de beweging rondom wooncoöperaties voort te zetten en verder uit te bouwen.

Voor wie?

Het congres is interessant voor alle betrokken spelers: initiatiefnemers van wooncoöperaties, woongroepen, belangenbehartigers, ministeries, gemeenten, corporaties, experts en kennispartners.

Gegevens

Datum:
28 mei 2018
Tijd:
09:30 - 17:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.platform31.nl/bijeenkomsten/de-wooncooperatie-die-komt-er-wel

Locatie

De Remise
Ter Borchstraat 7
Den Haag, Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Platform 31
Telefoon:
+31 (0)70 302 84 84
Bekijk de site van Organisator