Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

GEN NL | Introductiecursus Ecodorpen

26 juni , 10:00 30 juni , 17:00

Wil je graag in een ecodorp of gemeenschap wonen? Of zelf een ecologisch (woon)project oprichten? Doe mee met de Ecodorpen Introductiecursus en verbind je met het gedachtegoed van de ecodorpenbeweging!

In een programma van vijf dagen verken je het holistische spectrum van duurzaamheid in de vier dimensies: ecologisch, sociaal, economisch en wereldbeeld. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

– permacultuur & regeneratieve landbouw
– duurzaam bouwen & ontwerpen
– communicatie & gemeenschapsvorming
– organisatiestructuur & besluitvorming
– 
lokale economie
– juridische en financiële kwesties voor gemeenschapsprojecten

Je eigen wensen komen aan bod middels allerlei oefeningen waarbij je jezelf en elkaar leert kennen. Het programma is deels buiten, zeker bij mooi weer. Tijdens de cursusweek onderzoek jij je eigen drijfveren. Waar word jij blij van en wat is er waardevol voor jou? Je gaat op zoek naar de diepere waarden voor jou in het leven en hoe je deze kunt manifesteren in de wereld. Met de kennis die je tijdens het programma opdoet ben je voorbereid om stappen te zetten naar de realisatie van je eigen duurzame droom of de droom van het initiatief waarbij je bent aangesloten of waar je wilt gaan aansluiten. Na afloop van de week ontvang je een certificaat van deelname dat je kunt tonen aan je ecodorp of gemeenschap naar keuze.

De introductiecursus ecodorpen staat gepland voor woensdag 26 juni tot en met zondag 30 juni 2024 bij Ecodorp Bergen.

Meer informatie en aanmelden op deze pagina.