Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatieavond Basiscursus Gedragen besluitvorming

13 december 2021 , 20:00 22:00

De Grondsteen nodigt je van harte uit voor de basiscursus ‘Gedragen Besluitvorming’. Deze basiscursus laat je kennismaken en werken met de techniek van gedragen besluitvorming. Dit is een moderne besluitvormingstechniek die een gemeenschap of organisatie helpt om tot gezamenlijk gedragen besluiten te komen. Deze werkwijze maakt de wilskracht en inzet van mensen vrij, verbindt de leden sterker met elkaar en leidt tegelijkertijd tot een gezamenlijk leerproces.

Werken met gedragen besluitvorming werkt daadwerkelijk gemeenschapsvormend. Bovendien kun je er je hele eigen organisatie als woongemeenschap mee ontwikkelen. Denk aan de wijze van besturen, werkgroepen, de organisatie en verhuur van je gemeenschappelijke ruimten, de zorg voor elkaar.

In de cursus krijg je tal van voorbeelden hoe andere woonprojecten dit hebben aangepakt en welke creatieve ideeën en vormen zijn ontwikkeld dankzij het werken met gedragen besluitvorming.

Praktische informatie

  • De informatie- en instapavond vindt plaats in het Tuinhuis van Het Groene Dak in Utrecht. Als de locatie vanwege aangescherpte corona-maatregelen wijzigt, hoor je dat bijtijds.
  • De cursusdagen vinden plaats op de dinsdagen 18 januari, 1 februari, 15 februari, 1 maart van 10:00-17:00 uur.
  • De kosten stellen we samen vast, m.a.w. welke bijdrage ieder voor het traject betaalt en hoe. Dat maakt onderdeel uit van het proces.
  • De docenten zijn Ad Dokman en Ingrid Busink.
  • Aanmelden via: info@degrondsteen.nl

De Grondsteen, school voor gemeenschapsvorming en initiatief

Bekijk de site van Organisator

Tuinhuis Het Groene Dak

Augusto Sandinostraat
Utrecht,
Bekijk de site van Locatie