Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennisdeelsessie | Rechtsvormen en documenten

17 februari 2021 , 19:30 21:00

We gaan weer kennis delen. Woensdagavond 17 februari praten we over ‘Rechtsvormen en documenten’. Met andere woorden: welke rechtsvorm(en) kies je en hoe regel je het op papier?

Regel het goed
Een wooncoöperatie heeft altijd een rechtspersoonlijkheid, dat is bijvoorbeeld een vereniging, stichting of coöperatie. Wil jij weten welke rechtsvormen mogelijk zijn? Welke combinaties slim zouden kunnen zijn? Hoe het zit met aansprakelijkheid en hoe je het op papier allemaal correct regelt? Doe mee met deze sessie. Eén ding: we geven geen fiscaal advies in deze sessie. Dat komt een andere keer.

Verhalen ter inspiratie
Bernard Smits, één van de founding fathers van Cooplink, leidt je door de avond heen. Zo introduceert hij onder meer de sprekers van de avond. De experts bijten het spits af, daarna volgen de praktijkvoorbeelden.

  1. Namens Pels Rijcken, een gerenommeerd notariskantoor in Den Haag, vertellen Marie-Jeanne Zillikens en Astrid Temmersman je meer over mogelijke rechtsvormen, statuten en huishoudelijke reglementen.
  2. Pia van Oord gaat in op de keuzes die de 100 jaar oude coöperatieve vereniging U.A. (uitgesloten aansprakelijkheid) Daal en Berg heeft gemaakt.
  3. Warren van Hoof vertelt over de keuzes van beheercoöperatie Papenhulst Blijft!, die collectief huurt van een woningcorporatie.
  4. Yvonne van Zoest licht de keuzes van Woongemeenschap Eikpunt toe: vier verenigingen en een stichting voor hun koop- en (sociale) huurwoningen.

Heb je al statuten? Deel ze!
Nieuwe initiatieven zijn steevast op zoek naar voorbeelden van statuten en huishoudelijke reglementen. Als jouw intitiatief die al heeft, wil je ons die dan geanonimiseerd toesturen? We zetten ze dan op onze Wiki, de plek waar nieuwe initiatieven inspiratie en informatie kunnen vinden. Zo helpen we elkaar verder.

Aanmelden
Aanmelden kan op 17 februari nog tot 18:30 uur. Vertel je ons meteen even bij welk initiatief jij betrokken bent en in welke plaats?