Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Online kennismaken met gedragen besluitvorming

2 september 2021 , 20:00 21:30

Het besluitvormingsproces in beeld
Ingrid Busink brengt het proces van gedragen besluitvorming in beeld. Ze laat zien hoe met de techniek van gedragen besluitvorming het besluitvormingsproces efficiënter verloopt en de werkzaamheid van de genomen besluiten wordt versterkt en verbindend werkt in de gemeenschap. Twan, deelnemer woonproject: ‘Het is van betekenis om de groep bij elkaar te kunnen houden; Het biedt een verankering in het geheel, om ergens te komen, zodat er meer daadkracht van kan komen.’
Aan de hand van het beeld van het besluitvormingsproces zul je je eigen besluitvormingssituaties direct kunnen herkennen, en ook wat daarin ontbrak of juist goed ging.  Er is alle ruimte om daarover in gesprek te gaan.

Gemeenschapscoaching
Ingrid Busink is gemeenschapscoach en trainer gedragen besluitvorming en heeft ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van woongemeenschappen vanaf het allereerste begin tot de realisatie van het project, maar ook bij de gemeenschapsvorming als iedereen er al woont. O.a Woonderij Eos in Zutphen, woongemeenschap Eikpunt, coöperatie Ubuntuplein, het Groene Huis Haarlem, VWZ Maastricht enz. Ze woonde zelf ook 15 jaar in een woongemeenschap. Binnen de Grondsteen, School voor gemeenschapsvorming en initiatief (website medio september online) werkt zij actief samen met andere experts om gezamenlijk gedragen besluitvorming verder te brengen en leidt ze onder meer gemeenschapscoaches op.

Meld je aan via ingridbusink@degrondsteen.nl en je ontvangt enkele dagen voor deze sessie een Zoom-link. 

Smaakt het naar meer? Op dinsdag 14 september is er een informatieavond over gedragen besluitvorming en het scholingstraject Gedragen besluitvorming (4 bijeenkomsten) bij Woongemeenschap Eikpunt in Lent (bij Nijmegen). Vanaf 20.00 uur. 

De Grondsteen, school voor gemeenschapsvorming en initiatief

Bekijk de site van Organisator