Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Landelijk congres 'De wooncoöperatie dat zijn wij'

9 juni 2016, 12:30 - 17:00

Gratis

Met de invoering van de Woningwet 2015 heeft de wooncoöperatie een wettelijke basis gekregen in Nederland. Naar aanleiding van die nieuwe wetgeving, voerde kennis- en netwerkorganisatie Platform31 een experimentenprogramma ‘Nieuwe kansen voor de wooncoöperatie’.

Landelijk congres

Dat programma wordt op 9 juni afgesloten met een landelijk congres: ‘De wooncoöperatie, dat zijn wij!’. In het congres wordt de kennis die tot nu toe verzameld en ontwikkeld is over wooncoöperaties gedeeld. Tegelijkertijd is het congres een startschot voor een nieuw Actieprogramma, een vervolg op het experimentenprogramma. In dit actieprogramma (mede gefinancierd vanuit het ministerie van BZK) zullen vijf lokale actieteams de ontwikkeling van wooncoöperaties in Nederland verder aan gaan jagen.

Deelnemen

‘De wooncoöperatie, dat zijn wij!’ vindt plaats op donderdag 9 juni van 12.30 tot 17.00 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Onder andere oud PvdA senator Adri Duivesteijn en minister Blok zullen aanwezig zijn. Deelname aan het congres (externe link) is gratis, maar wanneer u niet komt zonder afmelding worden kosten in rekening gebracht.

Gegevens

Datum:
9 juni 2016
Tijd:
12:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Site:
http://www.platform31.nl/bijeenkomsten/de-wooncooperatie-dat-zijn-wij

Locatie

Pakhuis de Zwijger
Amsterdam, Nederland + Google Maps

Organisator

Platform31, Gemeente Amsterdam, Amsterdams Steunpunt Wonen