Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

16 juni, 21:48

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LSA Bewoners | Online bijeenkomst: Energieke Buurthuizen

13 juni , 11:00 12:30

Een bijeenkomst speciaal voor ontmoetingsplekken die een steentje (willen) bijdragen om hun bezoekers, buurtbewoners en vrijwilligers te helpen met energie te besparen. Want buurthuizen kunnen een belangrijke rol spelen in de energietransitie.

Buurthuizen en ontmoetingsplekken hebben vaak een groot netwerk. We zien op verschillende plekken in Nederland dat zij een rol pakken in het verduurzamen van hun buurt. Soms gedreven vanuit de wil om elkaar te helpen bij energiearmoede, soms vanuit de visie om als duurzame pioniers een rol te spelen in de energietransitie.

Energieke Buurthuizen

Tijdens deze online bijeenkomst brengen we buurthuizen en ontmoetingsplekken bij elkaar om van elkaar te leren over hoe je met het thema energie aan de slag kan. Als je als buurthuizen een rol wil spelen in de energietransitie, hoe pak je dat op naast je andere activiteiten? Welke samenwerkingen zijn interessant? Welke goede voorbeelden kennen we al?

Programma

We beginnen de bijeenkomst met de inzichten die we opdeden in een verkenning naar wat er zoal gebeurt in de buurthuizen rondom het thema energie besparen met buurtbewoners. We laten een prachtig initiatief aan het woord die energie onderdeel heeft gemaakt van hun ontmoetingsplek. En gaan met elkaar in gesprek over wat er bij jullie speelt.

Wil je ook met het thema energie aan de slag? Zoek je nog meer inspiratie? Of staan jullie voor uitdagingen? Meld je aan en we gaan in gesprek.