Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LSA | Werksessie ‘Meer grip op ruimtelijke projecten voor actieve bewonersgroepen’

24 november , 16:00 20:00

Veel gemeenten maken plannen om meer woningen of kantoren te bouwen. Niet meer in wijken buiten de stad, maar op plekken van bestaande oude gebouwen of onbenutte plekken. Dat heeft impact op de directe leefomgeving van de bestaande bewoners. Lang niet altijd is de betrokkenheid en inspraak van bewoners goed geregeld bij dit soort projecten. Met een hoop gedoe, weerstand en spanningen en onbegrip tot gevolg.

Samen met Ruimtemaker Frans Soeterbroek, die hier het boekje ”omstreden plannen, onderschatte burgers”, over schreef,  organiseert LSA een bijeenkomst voor bewoners die een actieve rol hebben in de gebiedsontwikkeling in hun omgeving. Leer van anderen en geef jouw ervaringen in deze bijeenkomst. Doe mee!

Op zoek naar invloed
Frans deelt zijn kennis en gaat samen met jullie op zoek naar manieren om meer invloed te hebben op plannen en eigen initiatieven bij de plannen te betrekken. Tijdens de werksessie vertelt Frans over zijn ervaringen, maar is het vooral de bedoeling dat jullie zelf aan de slag gaan en samen antwoorden vinden op vragen als:

  • Hoe regel je in lokale planprocedures en participatieverordeningen de vroegtijdige betrokkenheid van bewoners bij ruimtelijke projecten?
  • Hoe kunnen jullie als bewoners afdwingen dat jullie een partij zijn bij die plannen?
  • Hoe en waar leg je afspraken vast over de belangen van bewoners bij ruimtelijke plannen?
  • Hoe creëer je een speelveld waar burgerinitiatieven er ook echt toe doen?
  • Wat vereist dit voor het organiserend vermogen op lokaal en buurtniveau van bewoners?

Voor wie: (Platforms van) Bewonersgroepen die te maken hebben met ruimtelijke plannen.