Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LVGO | Workshop Consent

11 mei , 14:00 16:30

Ook in een woongemeenschap van 50-plussers ontstaat wel eens wrijving. Kun je dit voorkomen en hoe zorg je dat er draagvlak is voor een besluit? In deze LVGO-workshop leert trainer Baudy Wiechers je meer over de CONSENT-methode. Na een korte introductie is het tijd om ervaring op te doen in de CONSENT-methode, via een oefening. Er is ook volop gelegenheid met andere deelnemers van gedachten te wisselen. Na afloop kun je met verfrissende ideeën en bruikbare handvatten terug naar je eigen woongroep.

Consent
Consent betekent dat je besluiten neemt waar geen van de aanwezigen meer een overwegend, beargumenteerd bezwaar op heeft. Zo wordt een besluit gedragen door alle betrokkenen. De CONSENT-methode gaat over gelijkwaardig overleg en het nemen van gedragen besluiten. Omdat iedere stem meetelt, voelen betrokkenen zich mee verantwoordelijk en worden genomen besluiten soepel uitgevoerd. Maar hoe kom je tot consent en hoe doe je dat in een woongemeenschap?

Programma
13:30 uur – Inloop
14:00 uur – Welkom en kennismaking
14:15 uur – Workshop
16:15 uur – Laatste vragen, delen van tops en flops
16:30 uur – Afronding

Voor wie
Bewoners van woongemeenschappen 50+ en leden van initiatieven daartoe (leden en niet-leden LVGO).
Leden LVGO: € 8,- i.v.m. koffie/thee/boekje
Niet-leden: € 18,00

Bartholomeus Gasthuis

Lange Smeestraat 40
Utrecht, 3511 PZ
Bekijk de site van Locatie