Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

!Woon basiscursus | Opzetten van een wooncoöperatie

28 januari , 19:30 21:30

!WOON organiseert in januari een basiscursus voor bewoners die meer willen weten over het opzetten van een wooncoöperatie. De cursus gaan in ieder geval door! I.v.m. het coronavirus is deze cursus online. Deelnemers ontvangen vooraf een Zoom-link om deel te kunnen nemen.

Een wooncoöperatie?
Deze woonvorm vult het gat tussen huren en kopen en wordt in andere landen al vele jaren succesvol toegepast. Maar wat is een wooncoöperatie eigenlijk en hoe begin je er een? Welke mogelijkheden en vormen zijn er? De avondcursussen zijn gratis voor Amsterdammers.
Je maakt kennis met de mogelijkheden die een wooncoöperatie biedt. We behandelen de verschillende vormen en laten zien wat belangrijk is bij het vormgeven en starten van een initiatief? De cursus is ook voor mensen die kennis willen maken met het fenomeen wooncoöperatie.

Programma

  • Kennismaken met de wooncoöperatie
  • Vormen van wooncoöperaties
  • Wetgeving en financiering
  • Hoe krijg ik een wooncoöperatie?

Wanneer?
Dinsdag 28 januari 2021.
Deze cursus richt zich in de eerste plaats op bewoners met interesse in het onderwerp en die nog een initiatief moeten oprichten. Ben je al verder en heeft je initiatief al een concreet plan? !WOON organiseert nog meer cursussen voor wooncoöperaties en kan je initiatief ook verder ondersteunen. Neem hierover contact op met c.mol@wooninfo.nl

Aanmelden
Meld je aan via de site van !Woon. Inschrijven voor deze cursus is gratis, maar niet vrijblijvend. Ben je verhinderd, geef het op tijd door zodat er plek ontstaat voor andere deelnemers.

Gratis