Ga mee op excursie! Amsterdam IJburg

Ontmoeten speelt een cruciale rol bij het collectief wonen. Dat maakt het collectief wonen waardevol! Maarre….hoe werkt dat precies in de praktijk? Hoe kun je ontmoeting stimuleren? Hoe kan het ontwerp hierbij helpen? Wat doen bewoners zelf om elkaar te ontmoeten?

Antwoord op deze vragen krijg je donderdag 14 december in Amsterdam, tijdens de excursie die Cooplink en ZorgSaamWonen samen organiseren. Dan leggen we deze vragen voor aan twee interessante woongemeenschappen. Ben je benieuwd? Ga dan mee!

We beginnen bij een bezoek aan De Groene Gemeenschap, een beheercoöperatie die al langer bestaat. Daarna gaan we naar De Warren, een vastgoedcoöperatie die veelvuldig in het nieuws is en recent is opgeleverd. Beide zijn wooncoöperaties op IJburg. De één is kleinschalig, de ander is wat groter. Beide initiatieven hebben een eigen mannier om ontmoeten te stimuleren.

  • 13.00-14.30 uur | De Groene Gemeenschap o.l.v. Jan Geurtsen (bewoner)
  • 14.30-15.15 uur | wandelen naar wooncoöperatie De Warren
  • 15.30-17.00 uur | De Warren o.l.v. Toon Maassen (bewoner)

Natuurlijk zorgen we voor koffie, thee en een drankje na afloop.
Is wandelen lastig voor je? Laat even weten, dan zorgen we voor vervoer.

Kom mee en laat je inspireren door deze twee bijzondere voorbeelden!

Door jullie grote enthousiasme hebben we helaas de aanmeldingen stopgezet.

>> Werkt de aanmeldknop niet? Stuur dan een mailtje naar info@cooplink.nl met ‘Excursie Amsterdam: ik doe mee!’. En natuurlijk je naam en de naam van jouw wooninitiatief.