Kennis delen | De VrijCoop-constructie

Vind jij solidariteit en betaalbaar wonen ook zo belangrijk? Heb je al eens van VrijCoop gehoord? VrijCoop is een vereniging van wooncoöperaties, die samen panden vrijkopen van de markt en tot collectief eigendom maken. Zo zetten ze zich in voor betaalbare woonruimte voor iedereen. VrijCoop is geinspireerd door het succesvolle Duitse Mietshäuser Syndikat. Er is veel meer over te vertellen, dat hoor je in deze sessie!

Inspirerende sprekers

  • De Duitse stadsgeografe Corinna Hölzl vertelt (in het Engels) over het Miethäuser Syndikat, dat in Duitsland 171 gerealiseerde projecten telt, plus nog eens 15 initiatieven die op zoek zijn naar een locatie.
  • Ad Vlems is initiatiefnemer van Ecodorp Boekel, het eerste lid van VrijCoop. Ad deelt zijn ervaringen en laat je zien welke waarde VrijCoop je brengt op de lange termijn.
  • Marije Baalman is een van de oprichters van VrijCoop en toekomstig bewoner van Bajesdorp, dat ook lid van VrijCoop is. Zij vertelt over de idealen die tot VrijCoop hebben geleid en welke projecten zich daar achter scharen.

De sessie is online, via Zoom, op woensdag 12 februari van 19:30 tot 21:00 uur. Doe je mee?

Voor leden gratis (tot drie afgevaardigden)
Open betaalverzoek voor niet-leden (bijdrage naar draagkracht)