Lof van de koning voor Boschgaard

Op 23 februari kreeg Boschgaard bezoek van koning Willem Alexander. De koning besteedt dit jaar bijzondere aandacht aan wonen, laat de Volkskrant weten. “‘Het collectief woonproject Boschgaard pioniert op het gebied van duurzaam bouwen en zelfwerkzaamheid. Het kan gezien worden als één van de oplossingen voor de woonopgave’, aldus een officiële verklaring van het Koninklijk Huis. Jochem Kromhout [toekomstig bewoner] hoopt dat het koninklijk bezoek vooral meer aandacht voor collectieve woonvormen zal genereren.”

“De koning nam uitgebreid de tijd om het project in aanbouw te bezoeken, en nam enthousiast deel aan een rondetafelgesprek over de moeilijkheden en mogelijkheden voor opschaling van dergelijke collectieve woonvormen,” vertelt Platform31. Boschgaard is één van de pilotprojecten in het stimuleringsprogramma wooncoöperaties van Platform31.

“Beginnen als kraker en eindigen bij de koning: deze Bosschenaren is het gelukt”, kopt het Brabants Dagblad. “De koning op bezoek in Den Bosch. Wie had dat kunnen verzinnen toen ze het leegstaande gemeenschapshuis De Patio kraakten? Nu bouwen ze driftig aan hun 19 sociale huurwoningen. Alles is bijzonder aan dit project, weten ze nu ook in het koningshuis.”

En zo is het. Gefeliciteerd, Boschgaard.

https://www.bd.nl/den-bosch/beginnen-als-kraker-en-eindigen-bij-de-koning-deze-bosschenaren-is-het-gelukt~acf2a642/