Onze nieuwe collega: Linde

Linde Leenhouts is Cooplinks nieuwste collega; we stellen haar graag aan je voor. Linde gaat de Kennisbank herstructureren en aanvullen, zodat jij makkelijker alle informatie kunt vinden die je nodig hebt om jouw initiatief van de grond te krijgen en/of te professionaliseren. Dat is goed nieuws, vind je niet?

Zelf woont Linde ook collectief, in woonboerderij Ondersteboven, met 7 medemensen, 4 schapen, 2 poezen, 6 kippen en 1 haan. Ze kennen elkaar van studie of andere woongroepen en deelden de wens om duurzaam te leven en meer verbonden te zijn met elkaar. Een jaar geleden was het zover, samen verbouwden ze de boerderij aan de Lekdijk in Everdingen tot hun eigen woonparadijs.

Linde is veelzijdig. Ze is geograaf, antropoloog én acrobaat. Samen is het sleutelwoord in alles wat ze doet. Zelf zegt ze daarover: “Met mijn geografische bril kijk ik hoe mens en omgeving interacteren, vanuit de antropologie heb ik geleerd hoe ik een completer verhaal van mensen daarin kan betrekken. Acrobatiek gaat over creatief zijn en samen dingen maken, in een letterlijke balans met elkaar.”

De creatieve Linde organiseerde een interactieve tentoonstelling over klimaatverandering en bouwde menselijke piramides op Oerol om het systeemdenken uit te beelden: de verbondenheid en de kwetsbaarheid ervan. Nu is Linde bezig met een circusvoorstelling die je spelenderwijs meer laat ontdekken over het thema entropie, ook wel de wet van chaos genoemd.

Fijn dat je bij ons ‘orde in de chaos’ komt scheppen, Linde. We wensen je alle succes!