CVEG

Uit Cooplink Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

'Wonen met en zorgen voor elkaar en de omgeving'. Het CVEG is ontstaan in 2015 en gevestigd in Elst (GLD).


​​​​​​​Coöperatieve Vereniging Ecodorpen Gelderland (CVEG) organiseert voor haar leden woonvormen waarin 'samen-leven' voorop staat. Het CVEG streeft naar groot maatschappelijk rendement op sociaal, economisch en ecologisch gebied.

  • Er wordt voldaan aan de drie basisbehoeften van de mens: een veilige woonplek (juist voor de nieuwe generatie), gezondheid voor een ieder en onderlinge verbinding. De gemeenschappelijkheid draagt bij aan de kwaliteit van leven van allen. En de wensen van het individu blijven gewaarborgd. 
  • Het CVEG vormt een 'dorp of een wijk in een stad van de toekomst' voor jong en oud. In de woongemeenschap wonen ouderen, jongeren die begeleiding behoeven en mensen met een beperking. Tot 20 á 25% van het totaal aan bewoners.
  • Ze verzorgen in de eigen energiebehoefte.
  • Ze verbouwen hun eigen voedsel. Ongeveer 10% van de bewoners heeft groene vingers. De landbouw biedt ook dagbesteding voor allerlei groepen mensen, onder andere voor hen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  • Je vind er gezinnen met kinderen en alleengaanden. Er is dan ook een grote variëteit aan woningen met 2, 3, 4 en 5 kamers.


Meer weten? http://www.cveg.nl/