De Kamp

Uit Cooplink Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

LVGO Woongemeenschap de Kamp in Bunnik

Vier vrienden/paren namen het initiatief voor deze kleine woongroep. De initiatiefnemers wonen sinds 1986 in deze kleine woongroep. Zij zijn erg op elkaar betrokken, maar hebben voldoende privacy. Uitgangspunt voor deze groep is ‘op een aanvaardbare manier samen ouder worden’.

Sinds in 2014 een van de woningen door overlijden verkocht is aan nieuwe bewoners, is de samenstelling van de groep veranderd. In plaats van één generatie wonen nu drie generaties in de woongemeenschap. De vriendschappelijk sfeer die de groep vanaf het begin kenmerkte, is gebleven.

De bewoners eten tweemaal per week gezamenlijk en drinken iedere dag samen koffie met wie er is. Er worden regelmatig uitstapjes met elkaar gemaakt. Het werk voor het gemeenschappelijke deel: het onderhoud van de moestuin, het terrein, de gemeenschappelijke ruimte De Deel, etc. wordt verdeeld.

De Deel wordt gebruikt voor talloze activiteiten, niet alleen door de groep maar ook door anderen. De plaatstelijke organisatie voor Vluchtelingenwerk houdt er kantoor en de Wereldwinkel Bunnik heeft daar de opslag van goederen. Verder wordt deze ruimte verhuurd aan groepen waar een van de bewoners bij betrokken is, zoals filosofiegroep, literatuurcursus, politieke partij, Amnesty, etc.


Gemeenschappelijke voorzieningen

gemeenschappelijke ruimte, wasmachine, droger, werkplaats, schuur, moestuin, buitenruimte (voor caravan etc)

Kernwaarden

Goede balans tussen betrokkenheid en privacy, wekelijks samen eten, openheid. Nu mix van 3 generaties kinderen-veertigers-tachtigers


Zie ook: http://www.lvgo.nl/woongroep/woongemeenschap-de-kamp/