Agenda

Interessante en relevante workshops, cursussen en bijeenkomsten. Ze zijn er volop. Kies maar.
Organiseer je zelf iets wat interessant kan zijn voor andere wooncoöperaties (in spe)? We nemen het graag op in de agenda. Laat het ons weten.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cooplink | Kennisdeelsessie omgevingswet

21 november , 19:30 21:00

Welke kansen biedt de nieuwe omgevingswet aan wooninitiatieven?

Vroeg of laat krijg je als wooninitiatief te maken met de gemeente. In je zoektocht naar realisatie van je woondroom is het handig om te weten waar een gemeente over gaat en hoe ze werken. Op het gebied van vergunningen, wonen en ruimtelijke ordening is de gemeente aan zet. Hoog tijd om daar eens in duiken tijdens een kennisdeelsessie!

Op dinsdagavond 21 november gaan we het specifiek hebben over de nieuwe Omgevingswet die binnenkort van kracht wordt. Deze wet moet de wirwar aan verschillende regels op verschillende gebieden vereenvoudigen. Met behulp van één digitaal loket wordt het makkelijker om ruimtelijke projecten te starten. Daarom moet vanaf 2024 iedere gemeente aan de slag met een omgevingsvisie en omgevingsplan. Welke kansen biedt deze nieuwe werkwijze aan wooninitiatieven en wooncoöperaties? Daarover gaan we graag het gesprek aan met experts. Laat je informeren over dit onderwerp zodat je goed beslagen ten ijs komt in gesprekken met de gemeente.

De twee experts zijn:
Rob Visser, zelfstandig adviseur en lid stuurgroep Cooplink, schetst het kader: wat zijn de algemene taken van de gemeente op het gebied van ruimtelijke ordening en wonen?

Frans Soeterbroek, socioloog, adviseur en activist, zet uiteen wat een omgevingsplan en omgevingsvisie inhouden én wat je hieraan hebt als bewonersinitiatief. Hij gaat ook kort in wat participatie inhoudt in de wet. De do’s en don’ts worden gedeeld zodat wooninitiatieven daarmee aan de slag kunnen!

Online sessie
De sessie is online via Zoom. De inlogcodes ontvang je na aanmelding per mail. Voor leden is de sessie gratis, niet-leden krijgen een open betaalverzoek. Je bepaalt dus zelf wat je betaalt.

Meld je aan
Je bent van harte welkom. Laat je ons even weten bij welk wooninitiatief jij betrokken bent? En in welke plaats of regio? Hebben jullie al een naam?

Bekijk hier de animatie die de overheid maakte over de omgevingswet in het kort.

Werkt bovenstaande aanmeldknop niet? Stuur dan een mailtje naar info@cooplink.nl met je naam en bij welk wooninitiatief je bent aangesloten om je aan te melden.