Rondetafelgesprek over Wooncoöperaties

Om een goed besluit te nemen, is het voor Kamerleden belangrijk dat ze over de juiste informatie beschikken. Vaak hebben Kamerleden genoeg aan rapporten, artikelen en verslagen. Soms is het ook nuttig om met experts te praten. En daarom is Cooplink uitgenodigd voor het rondetafelgesprek over wooncoöperaties!

De Tweede Kamer schrijft: “In het coalitieakkoord ‘Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst’ is het volgende aangegeven: (…) “We creëren ook meer ruimte voor alternatieve woonvormen en coöperatieve woonprojecten die door bewoners zelf worden ontwikkeld.” Op dit moment lopen coöperatieve woonprojecten echter tegen vele problemen aan met betrekking tot financiering, grondproblematiek en bepaalde (wettelijke) belemmeringen. Succesvolle en niet succesvolle wooncoöperaties kunnen hierover meepraten. De commissie vraagt zich af welke (wettelijke) belemmeringen moeten worden weggenomen, en hoe we dienen om te gaan met de problemen rondom financiering en grond. U als genodigde wordt gevraagd nader in te gaan op wat er goed gaat en wat er niet goed gaat.”

Dat doet Cooplink graag! Het gesprek zal plaatsvinden op woensdag 11 oktober van 14.45 tot 17.45 uur. Het programma vind je hier, je kunt dan ook de position papers lezen die sommigen van de sprekers hebben ingediend.

Wil je het gesprek volgen op de livestream? Klik daarvoor hier!