Ubuntuplein: voor actieve 55-plussers!

Ubuntuplein is bijna klaar. Dit jaar nog vind je in Zutphen een woonplek voor 55-plussers die volop in het leven staan en die naar elkaar omkijken. Betrokkenheid, zorgen voor elkaar en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. Auto’s en hulpmiddelen worden gedeeld en ieder draagt vanuit zijn eigen talenten bij aan taken als organisatie, financiën, schoonmaak en onderhoud. Daarnaast kun je naar hartenlust in de tuin werken, muziek maken, fietsen repareren of koken.

De plek
Je vindt Ubuntuplein in Zutphen, temidden van de Noorderhavenstraat, het toekomstige Ettegerspark, de spooorlijn en het Statenbolwerk. Drie gebouwen bieden straks samen plek aan zo’n 110 nieuwbouwwoningen, die voldoen aan alle kwaliteitseisen. Er zijn koopwoningen, vrijesectorhuurwoningen en sociale huurwoningen. Voor de laatste categorie is er een wachtlijst.

De doelgroep
Ubuntuplein is bedoeld voor mensen van 55+ die zo lang mogelijk zelfstandig willen wonen, met behoud van regie over hun eigen leven en de kwaliteit daarvan. Zij kiezen bewust voor een appartement aan het Ubuntuplein in de wetenschap dat zij, als hun (gezondheid-)situatie daar aanleiding toe geeft, een beroep kunnen doen op de medebewoners of indien noodzakelijk op professionele zorg.

Geïnteresseerd? Lees snel verder op de website van Ubuntuplein.